.

Fest, Joachim | Albert Speer

Albert Speer

En biografi

av Joachim Fest

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I kretsen kring Hitler framstår Albert Speer som en av de mest gåtfulla personligheterna. Hans karriär var enastående. Redan vid trettio års ålder blev han tredje rikets chefsarkitekt och fick till uppgift att förvandla Berlin till världshuvudstaden Germania. 1942 utnämndes han till rustningsminister och lyckades inom kort fyrfaldiga den tyska krigsproduktionen. Trots detta kallade han sig förbluffande nog för opolitisk. I den närmaste kretsen kring Hitler betraktades han också som något av en outsider. Men i Nürnbergsrättegången dömdes han till 20 års fängelse för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten många ansåg att han borde ha dömts till döden.

Speer var full av motsägelser. Från hösten 1943 betraktade han kriget som förlorat, men fortsatte att arbeta för dess seger. Hitlers judehat såg han bara som ett galen, fix idé en kontroversiell uppfattning som han märkligt nog kom undan med. Han förblev också relativt oberörd av den korruption och egoism som härjade bland människor i hans omgivning. I denna biografi försöker Joachim Fest att förstå alla dessa motsägelser, att lösa gåtan Albert Speer.

JOACHIM FEST (19262006) är en av Efterkrigstysklands mer kända intellektuella och har bland annat innehaft den prestigefyllda posten som chefredaktör för Frankfurter Allgemeine Zeitung. På senare år rönte han stor framgång med boken Undergången som skildrar Hitlers sista dagar i bunkern och som även låg till underlag för en internationell filmsuccé. På Fischer & Co finns sedan tidigare hans storverk: Hitler en biografi.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Politik (inom Biografier & memoarer, Människor och bygd)


Författare: Fest, Joachim
Undertitel: En biografi

Förlag: Fischer & Co
Genre: Biografier & memoarer
Artikelnr: 23113217

Bindning & skick: Pappband (förlagets) i mycket fint antikvariskt skick. Saknar skyddsomslag. Fotoillustrerad i s/v. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2009. Omfång: 485 s.. ISBN: 9789185183579. Språk: Svenska

Fischer & co
23113217
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad