.

Mauno Pettersson, Jon | Sveriges nya miljardärer

Sveriges nya miljardärer

av Jon Mauno Pettersson

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Sverige har i dag ­ fler miljardärer än någonsin tidigare. Men det är inte i finansvärlden eller industrin som den nya eliten växer fram. Istället är det en ny generation av superentreprenörer som tar över. Många av dem startade med två tomma händer - och en idé.

Framgångssagor som Spotify, Klarna och Izettle är bara toppen av detta isberg. Just nu formas en helt ny ekonomi, där riskkapital och gränslöshet dominerar. Men vilka är egentligen människorna bakom de nya svenska miljardbolagen? Vad driver dem? Och vad händer med ett samhälle när gamla strukturer slås sönder av digitala banbrytare?

I Sveriges nya miljardärer skildrar de prisbelönta journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson de nya makthavarna och detta historiska skifte med en kritisk och nyfiken blick. Det är en berättelse om vinnare, men också förlorare.

De som intervjuas i boken är: Sebastian Siemiatkowski (Klarna), Henrik Persson Ekdahl (Optimizer invest), Pär Svärdson (Adlibris och Apotea), Stina Ehrensvärd (Yubico), Niklas Adalberth (Klarna och Norrsken), Jacob de Geer (Izettle), Fredrik Wester (Paradox Interactive), Daniel Ek (Spotify och Advertigo), Martin Lorentzon (Spotify och Tradoubler), Susanne Najafi (Eleven och Backing Minds), Sara Wimmercranz (Footway och Backing Minds), Jarno Vanhatapio (Nelly och Nakd), Niklas Östberg (Delivery Hero, ägare av Foodora och Onlinepizza), Isabella Löwengrip (Löwengrip Beauty), Theodore Bergqvist (Paradox Interactive och Gamers Gate), Erik Bergman (Catena Media och Great.com), Douglas Roos (Ladbrokes och Nyheter24-gruppen) och Anders Ström (Unibet).


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Politik (inom Biografier & memoarer, Människor och bygd)


Författare: Mauno Pettersson, Jon
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Genre: Biografier & memoarer
Artikelnr: 12382225

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 8:o (17.8 cm i höjd) . År: 2020. Omfång: 435 s. ; 17.8 cm. ISBN: 9789127169098. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

12382225
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt