.

Arnér, Sivar | Drottningen / Han den onde / Blåkulla / Jag Jan

Drottningen / Han den onde / Blåkulla / Jag Jan

av Sivar Arnér

138,00 kr
110,00 kr Spara 28,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Efter en rad betydande och psykologiskt raffinerade romaner återkommer här Sivar Arnér med två skådespel och två hörspel.

Dessa lustfyllda, tragiska och mycket olikartade pjäser förenas av en spännande form och framför allt av den sällsamma förmåga att blotta det oförutsedda hos människan som är denne vår kanske främste hörspelsförfattares kännemärke.

Ernst Nils Sivar Erik Arnér, född 13 mars 1909 i Arby församling i Kalmar län, död 13 januari 1997 i Stockholm, var en svensk författare och dramatiker.

Arnérs förhållande till existentialismen är omstritt. Hans böcker berör en likartad tematik - främlingskapet inför världen, de absurda handlingarna, den starka livsviljan och uppfattningen att världen är ett kaos. Huvudpersonerna hanterar sin olyckliga livssituation med hjälp av någon illusion. Några inser dock att de ägnat sig åt verklighetsflykt, och insikten gör dem fria och ger dem mod att acceptera verkligheten som den är. 1955 blev Sivar Arnér tilldelad De Nios stora pris. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Dramatik (inom Skönlitteratur)


Författare: Arnér, Sivar
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Artikelnr: 19055

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1984. Omfång: 217 s.. ISBN: 9100463701. Språk: Svenska

19055

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt