.

Brontë, Charlotte | Jane Eyre

Jane Eyre

av Charlotte Brontë

158,49 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Läsare, om du inte ännu upptäckt den unika röst som finns hos Charlotte Brontës Jane Eyre, så har du ett alldeles särskilt nöje framför dig. - Joyce Carol Oates

Jane Eyre är Charlotte Brontës mest älskade och lästa roman. Skildringen av den unga flickan Janes svåra uppväxt, hennes tid på välgörenhetsskola, hennes ankomst till Thornfield Hall och mötet med den gåtfulle mr Rochester och hans dunkla hemlighet är sedan länge en klassiker. Det har skrivits spaltmeter om romanen, och utifrån vitt skilda motiv: feminism, religion, symbolism, kärlek, passion, natur, barn, sociala frågor och så vidare.
Generation efter generation har levt med, gråtit med, skrattat med den unga flickan Jane Eyre och hennes långa och krokiga väg fram till ett självständigt liv.

Redan när Jane Eyre utkom 1847 blev den en storartad framgång. Genom sin passionerade och uppriktiga skildring av en älskande kvinnas strävan efter självständighet och likaberättigande utgör romanen en milstolpe i kvinnoskildringarnas historia och har under åren kommit ut i flera utgåvor, samt filmatiserats. Jane Eyre är en både skarpsinnig och romantisk berättelse om kärlek men den är också ett försvar för kvinnans rätt till lika värde.

Charlotte Brontë, född 21 april 1816 i Thornton, West Yorkshire, död 31 mars 1855 i Haworth, West Yorkshire, var en brittisk författare. Hon var syster till Emily Brontë och Anne Brontë. Charlotte Brontë använde sig av pseudonymen Currer Bell. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Dramatik, Skönlitteratur)


Författare: Brontë, Charlotte
Förlag: Bonnier Pocket
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Ämnesord: Föräldralösa barn Kärleksskildringar Tecknade serier
Artikelnr: 485450

Bindning & skick: Limhäftad / Pocket. 12:o (mindre än 148x210 mm) . År: 2011. Omfång: 546 s.. ISBN: 9789174292343. Språk: Svenska

Bonnier Pocket
485450
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt