.

Middleton, Thomas / Rowley, William | De förbytta

De förbytta

av Middleton, Thomas / Rowley, William

138,00 kr
110,00 kr Spara 28,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Thomas Middleton (1580-1627) blev på 1920-talet föremål för en berömd essä av T.S. Elliot. Den gav incitamentet till den omfattande moderna forskning som gjort Middleton till den vid sidan av Shadespeare mest omskrivne elisabetanske dramatikern. William Rowley, som står för den komiska bihandlingen i denna tragedi, var komediskådespelare och medförfattare till ett stort antal teaterstycken.

Volymen innehåller en fullständig tolkning av texten på “restaurerad blankvers; den engelska texten trycktes först trettio år efter Middletons död, sannolikt efter en stenografisk uppteckning, där skådespelarna behandlat versen ganska självsvåldigt.

Per-Erik Wahlund, en av Sveriges mest framstående essäister, översättare och teaterkritiker, tidvis verksam även som regissör, har överfört ett betydande engelskt 1600-talsdrama till en smidig och levande svensk blankvers och därmed brutit ett stycke ny och hittills okänd mark för den svenska teatern. Han har också bifogat en omfattande språk-, kultur- och teaterhistorisk kommentar och en presentation av de båda författarna. Boken vänder sig därför på ett för svenska förhållanden mycket ovanligt sätt till en bred publik av teaterstuderande, litteraturvetare, skådespelare och allmänt teaterintresserade läsare.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Dramatik (inom Skönlitteratur)


Författare: Middleton, Thomas / Rowley, William
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Artikelnr: 47758

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1983. Omfång: 174, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9100458074. Språk: Svenska

47758

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt