.

Strindberg, August | Folk-komedin Hemsöborna | Himmelrikets nycklar

Folk-komedin Hemsöborna ; Himmelrikets nycklar

av August Strindberg

168,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Johan August Strindberg, född 22 januari 1849 i Stockholm, död 14 maj 1912 i Stockholm, var en svensk författare, dramatiker och bildkonstnär (måleri och fotografi). Han räknas som en av Sveriges mest betydelsefulla författare, internationellt främst känd som dramatiker. Under fyra decennier var Strindberg en prominent gestalt i det litterära Sverige. Han var omdiskuterad och inte sällan involverad i personkonflikter. Bland hans verk finns ett flertal romaner, noveller och dramer som räknas som klassiker inom svensk litteratur.

Strindberg var mycket produktiv, trots perioder av improduktivitet, och banbrytande inom flera genrer. Allmänt betraktas han som en nydanare av det svenska språket. Strindberg tillhörde kretsen kring de så kallade åttiotalisterna och var delvis engagerad i frågorna för den framväxande arbetarrörelsen. Han ägnade sig också i perioder åt självständig, egensinnig forskning inom naturvetenskap och ockultism. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Dramatik, Skönlitteratur)


Författare: Strindberg, August
Förlag: Almqvist & Wiksell
Serie: August Strindbergs samlade verk : nationalupplagan
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Ämnesord: Dramatik
Artikelnr: 254295207

Bindning & skick: Klotband med skyddsomslag (förlagets). Fint antikvariskt skick. Färgat övre snitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1985. Omfång: 305, [1] s.. ISBN: 9120071795. Språk: Svenska

Almqvist & Wiksell
254295207
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt