.

Handke, Peter | Timmen när vi inte visste något om varandra

Timmen när vi inte visste något om varandra

[text, material, kommentar]

av Peter Handke

668,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:


Nobelpriset i litteratur 2019: för ett inflytelserikt författarskap som med stor språkkonst har utforskat periferin och människans konkreta erfarenhet. Svartvita fotografier finns på några sidor.

En pjäs brukar börja med en scenanvisning. Den berättar om var vi befinner oss, vilka personer som är på scenen och vad som händer just då pjäsen börjar. Timmen när vi inte visste något om varandra börjar också med en scenanvisning. skillanden är att anvisningen här aldrig övergår i repliker, utan i stället utgör en enda lång poetisk skildring av det stumma skeendet.

Den här bokutgåvan omfattar pjästexten, en text av Peter Handke om människans värdighet i det hysteriska informationssamhället, dagboksanteckningar till pjäsen, intervjumaterial, samt en kommentar av Ulf Peter Hallberg som presenterar hela Peter handkes teaterproduktion. (Brutus Östlings Bokförlag Symposion)

Peter Handke (IPA: / hantk /), född 6 december 1942 i Griffen i delstaten Kärnten i dåvarande Nazityskland (nuvarande Österrike), är en österrikisk författare. Han har även verkat som översättare och filmregissör. Sedan 1991 är han bosatt i Chaville, nära Paris. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Dramatik, Skönlitteratur)


Författare: Handke, Peter
Undertitel: [text, material, kommentar]

Förlag: Symposion
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Ämnesord: Dramatik
Artikelnr: 69855212

Bindning & skick: Limhäftad. i mycket fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint antikvariskt skick. Nobelpristagare. Sällsynt. 8:o (19 cm i höjd) . År: 1996. Omfång: 104 s. ; ill. ; 19 cm. ISBN: 9171393331. Språk: Svenska

Symposion
69855212
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad