.

Martinson, Harry | Lotsen från Moluckas

Lotsen från Moluckas

av Harry Martinson

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1974: ”för ett författarskap som fångar daggdroppen och speglar kosmos”. Lotsen från Moluckas är en radiopjäs av Harry Martinson från 1937.

Den handlar om Magellans världsomsegling. Verket skrevs först som en opublicerad novell på 1920-talet och omarbetades senare till en radiopjäs. Den sändes första gången i Sveriges radio den 10 januari 1937 i Alf Sjöbergs regi och utgavs senare i bokform. I förordet till boken skrev Gunnar Ollén: Säkert är Lotsen från Moluckas ett av de mest egenartade hörspel som någonsin framförts. Lyriken med sin rytm av eviga vågor och vidder dominerar helt över det dramatiska, men den spännkraft som Martinson inte ett ögonblick eftersträvat har han ändå fått till skänks genom själva ämnet, det väldiga äventyret. (fr Wikipedia)

Harry Edmund Martinson, född 6 maj 1904 i Jämshög i Blekinge, död 11 februari 1978 i Stockholm, var en svensk författare. Martinson var ledamot av Svenska Akademien (stol nr 15) från 1949 och mottog Nobelpriset i litteratur 1974, tillsammans med Eyvind Johnson - den senaste gången som ett nobelpris i litteratur har delats mellan två personer. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Dramatik, Skönlitteratur)


Författare: Martinson, Harry
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Serie: Kammarbiblioteket
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Artikelnr: 2374227

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i något sämre antikvariskt skick. Något kantstött. Snedläst. Namnteckning (samtida, ej framträdande). Nobelpristagare. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1964. Omfång: 73, [1] s.. Språk: Svenska

2374227
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad