.

Norén, Lars | Och ge oss skuggorna

Och ge oss skuggorna

av Lars Norén

507,55 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Denna pjäs utspelas en oktoberdag 1949 i dramatikern Eugene O'Neills hus på Atlantkusten, vid det hav som alltid beskyddat honom. Innanför den cirkel av ensamhet, som O'Neill en gång tecknat runt sitt liv för att få kraften att skriva, finns också hans hustru Carlotta. Utanför cirkeln står de bägge vuxna sönerna Eugene Jr och Shane, som söker faderns svar på varför de övergivits av ödets stjärnor.

Lars Göran Ingemar Norén, född 9 maj 1944 i Stockholm, är en svensk poet och dramatiker, som skrivit för teater, radio och tv. Han har varit regissör vid Dramaten, 1999-2007 konstnärlig ledare vid Riksteatern och konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg 2009-2012.

Norén räknas bland de mest spelade svenska, samtida dramatikerna i Europa och stora delar av världen. Hans tungsint dramatiska, relationsproblematiskt orienterade verk har blivit något av ett begrepp och ses även internationellt som en fortlöpande sinnebild för svenskt svårmod i August Strindbergs och Ingmar Bergmans efterföljd. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Samtida klassiker (inom Dramatik, Skönlitteratur)


Författare: Norén, Lars
Förlag: Bonniers
Genre: Skönlitteratur : Dramatik
Artikelnr: 3839

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag . År: 1991. Omfång: 115 bl.. ISBN: 9100551465. Språk: Svenska

Bonniers
3839
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt