.

Ahlqvist, Eva-Lena | Klarspråk om skatter

Klarspråk om skatter

av Eva-Lena Ahlqvist

413,21 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I Klarspråk om skatter förklarar Eva-Lena Ahlqvist verkligheten bakom slagorden i den politiska skattedebatten. Avsikten är att med fakta som underlag både hyfsa debatten och väcka debatt.

Stat, kommuner och landsting tar in cirka 1 500 miljarder kronor i skatt per år. För de flesta hushåll är det den ojämförligt största utgiften. Ändå är det nog inte många som vet hur mycket de betalar eller hur pengarna används. Problemet är inte bara att inte alla vet hur mycket de betalar i skatt, utan också att alla inte har insett hur lönsamt det faktiskt har blivit för de flesta att arbeta mer. Den politiska debatten förvillar mer än den förklarar. Till exempel luras pensionärer att tro att de har fått höjd skatt, trots att de egentligen har fått sänkt.

Sverige behöver en bättre skattedebatt av både demokratiska och ekonomiska skäl. Och ett enklare, begripligare skattesystem med väl motiverade regler.

I bästa fall kan det ena bidra till det andra.

Eva-Lena Ahlqvist är chef för ledarredaktionen på Dagens Industri (partipolitiskt obunden) och har skrivit om skatter från politisk, ekonomisk och juridisk utgångspunkt i närmare 30 år.

Recensioner:
... en bok som borde läsas av många inte minst för att hyfsa alla konstiga påståenden som har hörts i valdebatterna.
Claes Arvidsson, Svenska Dagbladet

... nu finns det en mycket enkel och pedagogisk skrift att sätta i de förvirrades händer... Boken är också utmärkt för dig som snabbt vill kunna ge sken av att vara skatteexpert, men inte orkar gå tillbaka till läroboken i optimal beskattning.
Eva Mörk, Economistas

Jag har fått läsa boken i förväg och kan bara säga Äntligen!
Annika Creutzer, Pengar 24


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Nationalekonomi & finansväsen (inom Ekonomi & management, Humaniora)


Författare: Ahlqvist, Eva-Lena
Förlag: SNS
Genre: Ekonomi & näringsväsen
Ämnesord: Skatter
Artikelnr: 424181848

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2010. Omfång: 102 s.. ISBN: 9789186203634. Språk: Svenska

SNS
424181848
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt