.

Lévi-Strauss, Claude | Spillror av paradiset

Spillror av paradiset

av Claude Lévi-Strauss

243,40 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Claude Lévi-Strauss etnografiska och litterära klassiker Spillror av paradiset kommer i reviderad upplaga med fler bilder och ett nyskrivet förord av antropologen Christer Lindberg.
I denna förunderliga, skarpsynta och personliga reseskildring berättar Lévi-Strauss om sin vistelse hos indianstammar i det inre av Brasilien. Han ger färgrika bilder av indianernas sedvänjor, riter och myter, samhällsorganisation, familjeliv och psykologiska beteendemönster, och ställer deras kultur i relation till vår egen.
Indianerna därute hade redan börjat sjunga, djupt nere i basen, klangfullt och gutturalt och med tydlig artikulation. Det är bara männen som sjunger. Harmonierna, de enkla och i oändlighet upprepade melodierna, samspelet mellan kör och soli, den manliga och tragiska stilen påminner om krigarkörerna i något germanskt Männerbund. Varför sjöng de? För irara, sade man. Vi hade haft med oss villebråd, och det var nödvändigt att utföra en lugnande ritual över dess ande och helga jakten innan man kunde äta bytet. Jag var för matt för att orka med några etnografiska iakttagelser och somnade så snart det blivit mörkt. Jag var trött och sov oroligt. Sångerna varade ända till gryningen.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Amerika & indianer (inom Etnografi, socialantropologi & etnologi, Humaniora)


Författare: Lévi-Strauss, Claude
Förlag: Arkiv
Genre: Etnografi, socialantropologi & etnologi
Ämnesord: Indianer -- Brasilien --
Artikelnr: 599514

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2000. Omfång: 282 s.. ISBN: 9789179241360. Språk: Svenska

Arkiv
599514
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt