.

Roth, Hans Ingvar | Mångkulturalismens utmaningar

Mångkulturalismens utmaningar

av Hans Ingvar Roth

639,62 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Vår värld har blivit mindre men också större. Att den blivit mindre innebär att människor kan resa på ett helt annat sätt än tidigare. Många nationsgränser har också blivit öppnare vilket medfört nya möjligheter till ekonomiskt och kulturellt utbyte. Allt fler människor kan genom den nya informationsteknologin ha en tätare kontakt med varandra.

Att världen blivit större bottnar i att människans vardag präglas av allt fler gränsöverskridande frågeställningar och ansvarsområden. Det går inte längre för den moderna människan att bara inrikta sig på lokala och nationella frågeställningar – om detta någonsin varit möjligt. Regionala och globala problem ger sig ständigt till känna. Frågor kring miljöförstöring, migrationsströmmar, kulturmöten och etniska konflikter hamnar varje dag i världspressens rampljus och pockar på världsmedborgarnas uppmärksamhet. Inte minst har begreppen global säkerhet och militant islamism aktualiserats i samhällsdebatten genom de dramatiska händelserna i USA den 11 september 2001 och de efterföljande krigen i Afghanistan och Irak.

Detta är utgångspunkten för författarens resonemang. Utifrån aktuell etisk och politisk filosofisk debatt diskuterar han hur en konstruktiv kulturell samexistens ska kunna förstås och förverkligas i en global mångkulturell värld.

Boken är lämplig för kurser om mångkulturalism och minoritetspolitik i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen vid universitet och högskolor.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Etnografi, socialantropologi & etnologi (inom Humaniora)


Författare: Roth, Hans Ingvar
Förlag: Studentlitteratur
Genre: Etnografi, socialantropologi & etnologi
Ämnesord: Mångkulturella samhällen
Artikelnr: 3474192

Bindning & skick: Häftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: Utg. 2005. Omfång: 188, [4] s.. ISBN: 9789144013541. Språk: Svenska

Studentlitteratur
3474192
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt