.

Lane, Edward William | De moderna egyptiernas seder och bruk

De moderna egyptiernas seder och bruk

av Edward William Lane

347,17 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Napoleons expedition till Egypten 1798 ledde till att landet öppnades för europeiska upptäcksresanden och vetenskapsmän. En av dem var en ung engelsman, Edward William Lane, som kom till Egypten 1825 för att studera det arabiska språket och sköta sin hälsa. Medan många andra forskare intresserade sig för landets antika minnesmärken, beslöt sig Lane för att studera och beskriva de moderna egyptiernas liv och samhälle; han förstod att mycket av vad han såg var en kultur på väg att försvinna.

Han blev “Mansur Effendi”, som talade arabiska, gick klädd som en egyptier, deltog i sällskapslivet och religiösa ceremonier och blandade sig med folket på gator och i basarer.

Hans iakttagelser präglas av upplysningsmannens nyktra syn - och av en moraluppfattning som ännu inte hade börjat kallas viktoriansk. Men bakom det objektiva framställningssättet känner läsaren författarens fascination. Den korrekte gentlemannen drivs då av en oemotståndlig impuls och dansar med dervischerna!


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Etnografi, socialantropologi & etnologi (inom Humaniora)


Författare: Lane, Edward William
Förlag: Alhambra
Serie: Alhambras Klassiker
Genre: Etnografi, socialantropologi & etnologi
Artikelnr: 2846204

Bindning & skick: Förlagsband. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1998. Omfång: xx, 483 s.. ISBN: 9789187680977. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Alhambra
2846204
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt