.

Nakamura, Juki | Liverna

Liverna

av Juki Nakamura

188,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Liverna är en liten baltisk-finsk folkgrupp som talar liviska, ett gammalt finsk-ugriskt språk. I vår tid när i genomsnitt ett språk försvinner varannan vecka, återfinns även liviska på Unescos lista över utrotningshotade språk.
I denna fotoessä reser Juki Nakamura runt i Lettland på jakt efter livernas undflyende kulturarv. Då han fotograferade människor i deras naturliga miljö, mötte han en folkgrupp som kultiverade sitt arv som vittnesbörd om en levande kulturtradition.

Endast ett fåtal personer talar numera det liviska språket och en handfull människor har språket som sitt modersmål. Tillsammans med artiklar av Valda Marija Suvcane och Rasma Norina berättar denna bok livernas historia. Idag ser vi ett ökande intresse för att bevara deras traditioner och kulturarv. Varje år äger det i Mazirbe rum en livisk festival, där vi kan höra det liviska språket och de liviska sångerna.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Etnografi, socialantropologi & etnologi (inom Humaniora)


Författare: Nakamura, Juki
Förlag: Balkong
Genre: Etnografi, socialantropologi & etnologi
Ämnesord: Liver Bildverk
Artikelnr: 259985209

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. 4:o (26-35 cm i höjd) . År: 2008. Omfång: 222 s.. ISBN: 9789185581122. Språk: Svenska

Balkong
259985209

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt