.

Machen, Arthur | Den store guden Pan och Det innersta ljuset

Den store guden Pan och Det innersta ljuset

av Arthur Machen

177,36 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

“Trots att skräck och ett vämjeligt illamående tilltog inom mig, och en chockerande stank av förruttnelse följde med varje andetag, förblev jag orubblig. Jag välsignades sedan, eller fördömdes – jag törs inte säga vilket – av att se det som fanns på sängen, liggande där svart som bläck. Huden och köttet, musklerna och benen, och människokroppens fasta form, som jag hade trott var oföränderlig och bestående som diamant, började att smälta och lösas upp.”

Den store guden Pan är Arthur Machens klassiska och dekadenta skräckberättelse från 1894. Här publiceras den för första gången på svenska, oförkortad och med Machens egen introduktion, tillsammans med novellen Det innersta ljuset. Utgåvan innehåller också Vincent Starretts inflytelserika essä Arthur Machen - Hänryckningens och syndens författare från 1918 samt ett efterord om Machens liv och verk. Upplev en av de verkligt stora giganterna inom genren från sin allra bästa sida!

H. P. Lovecraft korade Machen som en av de främsta skräckförfattarna genom tiderna och tillägnade honom ett helt kapitel i sin “Supernatural Horror in Literature“; Arthur Conan Doyle ansåg honom vara ett geni, och Stephen King, Clive Barker, H. G. Wells, Jorge Luis Borges och Henry Miller har samtliga intygat Machens betydelse för skräcklitteraturen.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Fantastik (inom Fantasy & Science fiction, Skönlitteratur)


Författare: Machen, Arthur
Förlag: Hastur
Genre: Fantasy och science fiction
Ämnesord: Skräck
Artikelnr: 611263

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: Utg. 2011. Omfång: 183 s.. ISBN: 9789186835040. Språk: Svenska

Hastur
611263
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt