.

Tolkien, J. R. R. | Sagan om de två tornen

Sagan om de två tornen

av J. R. R. Tolkien

228,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Sagan om de två tornen är den andra delen i Trilogin om Härskarringen - en av vår tids märkligaste, mest lästa och älskade litterära storverk.

En ring att styra dem, en ring att se dem,
en ring att fånga dem och till mörkret ge dem,
i Mordor, i skuggornas land

Hobbiten Frodo har fått ta över den magiska ring hans farbror Bilbo en gång vann av Gollum. Gandalf grå inser att det är den stora ringen som en gång smiddes av den onde Sauron och som styr alla andra maktens ringar. Tillsammans med följerslagarna Sam, Merry och Pippin ger sig Frodo ut på en lång färd för att förgöra ringen i Eldsberget i Mordor. Annars kan ondskan snart komma att härska över Midgård.

Merry och Pippin blir tillfångatagna av orker, men lyckas fly in i Fangornskogen där de träffar enten Trädskägge. Aragorn, Gimli och Legolas får snart kontakt med Rohans ryttareoch rider med dem mot Sarumans ointagliga torn Orthanc.

Frodo och Sam har flytt från tumultet och stöter på Gollum. De lyckas nästan övervinna hans fiendskap och han hjälper dem att hitta en hemlig ingång till Mordor. Men den vaktas av den vederstyggliga jättespindeln Lockan.

John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) var en brittisk författare, filolog och universitetsprofessor, mest känd som författare till fantasyromanerna The Lord of the Rings, på svenska mest känd som Sagan om ringen. (I äldre svensk översättning Härskarringen, och i nyöversättning 2004-2005 Ringarnas Herre.) Han skrev även Bilbo och Silmarillion. Tolkien var professor i fornengelska (anglosaxiska, Old English) vid universitetet i Oxford 1925-1945 och i English language and literature 1945-1959. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Fantasy & Science fiction (inom Skönlitteratur)


Författare: Tolkien, J. R. R.
Förlag: Norstedts
Genre: Fantasy & Science fiction
Artikelnr: 11052224

Bindning & skick: Pappband i fint antikvariskt skick. Något lagernött. Överstruken namnteckning. 8:o (22 cm i höjd) . År: 1999. Omfång: 406 [1] s.. ISBN: 9789113006864. Språk: Svenska

Norstedts
11052224
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad