.

Lessing, Doris | Giftermålen mellan zonerna tre, fyra och fem

Giftermålen mellan zonerna tre, fyra och fem

Berättat av Krönikörerna i Zon Tre

av Doris Lessing

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 2007: den kvinnliga erfarenhetens epiker, som med skepsis, hetta och visionär kraft har tagit en splittrad civilisation till granskning. GIFTERMÅLEN mellan Zonerna Tre, Fyra och Fem framställer kärleken mellan man och kvinna i form av en svindlande skön saga. En mångtydig, fantasieggande fabel om drottningen Al*lth, härskarinna över Zon Tre och konungen Ben Ata, härskare över Zon Fyra. De båda kontrahenterna önskar inte detta äktenskap, det är beordrat av Bevararna till Zonernas bästa. Det blir ett giftermål mellan motpoler manligt kontra kvinnligt, kultur kontra barbari, glädje kontra tungsinthet, det goda kontra det onda. Och ställd mellan dessa fundamentala begrepp ska Al*Ith kallas till Ben Ata, om och om igen, för att de ska jämka samman sina personliga känslor och förena sina båda riken. (fr fantasyhyllan.se)

Doris May Lessing, född Tayler den 22 oktober 1919 i Kermanshah i Iran, död 17 november 2013 i London, var en brittisk författare, ansedd som en av 1900-talets främsta. År 2007 belönades hon med Nobelpriset i litteratur med motiveringen den kvinnliga erfarenhetens epiker, som med skepsis, hetta och visionär kraft har tagit en splittrad civilisation till granskning. Hon var den äldsta person som belönats med Nobelpriset i litteratur. (fr Wikipedia)

--- Tycker du om Doris Lessing kan du nog även vara intresserad av dessa författare: Kazuo Ishiguro, Margaret Atwood, Ian Mc Ewan, Donna Tartt, Kate Atkinson, Vladimir Nabokov, Virginia Woolf, Jonathan Franzen, Toni Morrison, Salman Rushdie.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Fantasy & Science fiction (inom Skönlitteratur)


Författare: Lessing, Doris
Undertitel: Berättat av Krönikörerna i Zon Tre

Förlag: Trevi
Genre: Fantasy & Science fiction
Ämnesord: Science fiction
Artikelnr: 12533221

Bindning & skick: Pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i något sämre antikvariskt skick. Riss på skyddsomslag. Nobelpristagare. 8:o (22 cm i höjd) . År: 1980. Omfång: 287, [1] s. ; 22 cm. ISBN: 9171604952. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Trevi
12533221
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad