.

Bard, Alexander | Kroppsmaskinerna

Kroppsmaskinerna

Manual till den moderna människan

av Alexander Bard

318,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Efter den internationella succén Nätokraterna och dess uppföljare Det Globala Imperiet tar sig författarduon Bard & Söderqvist an något betydligt mer personligt- människan själv och, framför allt, människans hjärna. Kroppsmaskinerna, med en titel hämtad från Descartes, förklarar vad en hjärna är, hur den har utvecklats och fungerar och varför den satsar så otroligt mycket energi på att lura sig själv.
Kroppsmaskinerna matchar och mixar naturvetenskapliga resonemang med filosofi och psykoanalys. Fram träder bilden av en förvirrad men oerhört intressant liten maskin som är dömd att ständigt skapa fiktioner om sig själv och om världen, men som trots allt är väldigt social till sin natur och som tillsammans med andra maskiner skapar enormt produktiva gemenskaper.
Kroppsmaskinerna är inte bara ett vetenskapligt utan även i högsta grad ett filosofiskt verk, en profetisk bok om hur framtidens människor kommer att se på sig själva, sin omvärld, och vilka värden och värderingar de kommer att ersätta den gamla humanismen med. En hybridbok av hybrider för hybrider.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Filosofisk antropologi (inom Filosofi & idéhistoria, Humaniora)


Författare: Bard, Alexander
Undertitel: Manual till den moderna människan

Förlag: Hydra förlag
Genre: Filosofi
Ämnesord: Filosofisk antropologi (sao) -- Philosophical anthropology (LCSH) --
Artikelnr: 563716

Bindning & skick: Limhäftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2009. Omfång: 232 s.. ISBN: 9789186185022. Språk: Svenska

563716

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt