.

LÄNSBERG, OLLE | 2 x kuba

2 x kuba

av OLLE LÄNSBERG

70,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Fotograf Per Länsberg och jag reste till Kuba 1968 för att göra reportage. Vi hade hört så myckt positivt om Fidel Castros land. Om den mänskligt annorlunda, gröna och sköna socialistiska revolutionen.
När vi kom till Kuba stämde nästan ingenting. Verkligheten gjorde oss så omtumlade att jag blev osäker på hur våra upplevelser borde värderas. Man blir omskakad av att tvingas begrava vackra illusioner.
1974 ville jag resa tillbaka och se om Kuba förändrats sedan 1968. 1974 var jag ännu mindre välkommen i Havanna. För makthavarna i ett kommunistland är det obegripligt att någon bara dimper ner och vill skriva om deras förhållanden. Så går det verkligen inte till i diktaturer.
Som svensk kan jag inte skriva en bok som ger en rättvis bild ens av Sverige. Men man kan redovisa tre månaders egna upplevelser i ett främmande land. Kuba lärde oss också hur nästan ofattbart bra vi har det som haft turen att födas i Sverige.
/ Olle Länsberg

Ett lättläst och personligt reportage från förf:s besök på Kuba 1968 och 1974. Rikligt urval av fakta om kända och okända förhållanden

Olle Länsberg, född 28 mars 1922 i Näsby i Örebro län, död 28 september 1998 i Höganäs i Skåne län, var en svensk författare, manusförfattare och sångtextförfattare.

Länsberg arbetade i sin ungdom på restaurang och i drev senare en handelsträdgård i Höganäs. Han tilldelades tidningen Folket i Bilds pris för bästa manus 1956. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Amerika (inom Geografi & lokalhistoria, Människor och bygd)


Författare: LÄNSBERG, OLLE
Förlag: Höganäs : Bra Böcker
Genre: Geografi och lokalhistoria
Artikelnr: 124931

Bindning & skick: Förlagsband. Förlagsband. Utmärkt skick. 4:o . År: 1975. Omfång: 239 s. ISBN: 9185316008 . Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

124931
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad