.

Bergendal, Nils | Hög grumlighet noterades

Hög grumlighet noterades

av Nils Bergendal

545,28 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Segeå, ett av våra mest åsidosatta vattendrag, visade sig också vara ett av de mest intressanta. Författaren Valle Westesson och Nils Bergendal gav sig ut på en upptäcktsfärd från mynning till källa och hittade inte bara en levande kulturbygd med fabriker, plöjda åkrar och golfbanor utan också mängder av hälsningar från det förflutna. Vid Segeås strand har arkeologer grävt fram vad som visat sig vara en av Sveriges äldsta boplatser. En familj renjägare stannade till där i några veckor för 11000 år sedan, och idag tronar en av landets mest svårforcerade motorvägsrondell på samma plats. Hög grumlighet noterades är berättelsen om det stora och det lilla, en hembygd skildrad med personliga ord och bilder.
Förord av Peter Törnqvist.
Valle Westesson är komiker och författare. Han har skrivit om kulturgeografi i den populära bokserien 100 balla ställen. Han har också skrivit teaterpjäser åt Malmö Stadsteater och TV-manus åt SVT.
Nils Bergendal är fotograf och filmare. Hans senaste film, animationen German Shepherd, blev internationellt prisad. Hans förra bok The Name of Us handlar nedläggningen av Zoologiska museet i Lund.
Peter Törnqvist är en svensk författare som gjort sig ett namn genom sin humor och sitt språkliga egensinne. För romanen Kioskvridning 140 grader blev han nominerad till Augustpriset 2010.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Götaland (inom Geografi & lokalhistoria, Människor och bygd)


Författare: Bergendal, Nils
Förlag: Pequod Press
Genre: Geografi och lokalhistoria
Ämnesord: Åar (sao) -- Rivers (LCSH) -- Sverige -- Skåne -- Sege å (sao) --
Artikelnr: 600463

Bindning & skick: Häftad. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: Utg. 2017. Omfång: 117 s.. ISBN: 9789186617448. Språk: Svenska

Pequod Press
600463
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt