.

Havemose, Karin | I ljuset av Andrée

I ljuset av Andrée

Ingenjörskonst, gränser och vetenskapens praktik

av Karin Havemose

138,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I februari 1895 presenterar ingenjör Salomon August Andrée ett Förslag till polarfärd i luftballong inför den Svenska Vetenskapsakademien och det Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi. Det är ett modernt och innovativt förslag där ny teknik skall lösa den logistiska kris som den svenska polarforskningen och geovetenskapen befinner sig i. Med sitt förslag träder ingenjören och praktikern in på vetenskapens arena och uppmanar de församlade att frigöra sig från förutfattade meningar. Han har en plan.

Detta är upprinnelsen till en fascinerande historia från en tid som präglades av optimism och framtidstro. Det var en tid när vetenskap och teknikutveckling skulle bana vägen för det moderna och upplysta samhället. Andrées polarexpedition speglar och symboliserar den tidsandan och ger samtidigt en unik inblick i ingenjörens och vetenskapsmannens praktiska arbete och konsten att
driva ett gränsöver skridande projekt.

Denna bok bygger på unik dokumentation från planläggningen och förberedelsen av Andrées polarexpedition. Den skildrar det praktiska arbetet i Andrées idéutveckling där noggrannhet, kontroll, risktagande och envishet träder fram.

Karin Havemose är fil. dr inom yrkeskunnande och teknologi. Hon är verksam som lärare och forskare vid Tekniska Högskolan i Jönköping och intresserar sig för människors nyskapande och gränsöverskridande arbete, vilket väckte idén till att skriva om Andrées polarexpedition. Hon har tidigare gett ut Konsten att uppfinna hjulet två gånger om uppfinnandets teknik och estetik(2006).


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Polarområdena (inom Geografi & lokalhistoria, Människor och bygd)


Författare: Havemose, Karin
Undertitel: Ingenjörskonst, gränser och vetenskapens praktik

Förlag: Santérus Förlag
Genre: Geografi och lokalhistoria
Ämnesord: Teknik
Artikelnr: 254317202

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2008. Omfång: 209 s.. ISBN: 9789173590150. Språk: Svenska

Santérus Förlag
254317202

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt