.

Hemingway, Ernest | Farlig sommar

Farlig sommar

av Ernest Hemingway

158,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Farlig sommar är ett briljant reportage om tjurfäktning samtidigt som det är en frisk och mustig skildring av författarens älskade Spanien. Men framför allt är det ett gripande självporträtt av en världsberömd författare som blivit fånge i sin egen myt - och som kände att döden inte var långt borta.

Ernest Miller Hemingway, född 21 juli 1899 i Oak Park i Illinois, död 2 juli 1961 i Ketchum i Idaho (självmord), var en amerikansk författare och journalist. Han debuterade 1925 och erhöll Nobelpriset i litteratur 1954. Under sin livstid publicerade Ernest Hemingway sex romaner, lika många novellsamlingar och två fackböcker. Ytterligare tre romaner, fyra novellsamlingar och tre fackböcker gavs ut postumt. Hemingway är känd för att hushålla med orden och använda många underdrifter samt för att skapa trovärdiga litterära figurer. Flera böcker är idag klassiker i den amerikanska litteraturen. Han var gift fyra gånger, farfar till Mariel Hemingway och Margaux Hemingway och morfars far till modellen Dree Hemingway. Han hade barnen Jack, Patrick och Gregory (som senare kallade sig Gloria). (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Spanien (inom Geografi & lokalhistoria, Människor och bygd)


Författare: Hemingway, Ernest
Förlag: Albert Bonniers förlag
Genre: Geografi och lokalhistoria
Artikelnr: 22960217

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1987. Omfång: 211, [5] s.. ISBN: 9100473294. Språk: Svenska

22960217
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt