.

Bergman Sucksdorff, Astrid | Vogel-Rödin, Gösta | Buores Buores

Buores Buores

medmänniskor i norr

av Bergman Sucksdorff, Astrid ; Vogel-Rödin, Gösta

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Finnmark med väderpinad, sönderbruten men också storslagen ishavskust och ett inland av oändliga fjällvidder är Skandinaviens nordligaste utpost - ett område och en värld som fortfarande är föga känd.
(fr förlaget)

Astrid Bergman Sucksdorff, född Bergman den 17 januari 1927 i Solna, död 12 januari 2015 i Skara, var en svensk naturfotograf och författare till bland annat barnböcker.

Astrid Bergman Sucksdorff var dotter till den välkände forskningsresanden Sten Bergman och hans hustru Dagny. Hon var fotograf och barnboksförfattare med en synnerligen lång karriär. Vägen in till fotografyrket gick via en tjänst som assistent till en Stockholmsfotograf innan hon fyllt 20 år. Som fotograf var hon verksam inom dokumentär-, konst- och naturfotografi. Den första tiden som yrkesfotograf dominerades av uppdrag för dagstidningar och veckopress. Sin sista bok publicerade Sucksdorff endast några få år innan hon avled 2015.

Gösta Vogel-Rödin (1924-1999) har varit verksam so turistchef för Västerggötland. Har tillsammans med sin fru Astrid Bergman Sucksdorf producerat TV-filmer från Indien och Pakistan. (fr förlaget, Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Norden (inom Geografi & lokalhistoria, Människor och bygd)


Författare: Bergman Sucksdorff, Astrid ; Vogel-Rödin, Gösta
Undertitel: medmänniskor i norr

Förlag: Bokförlaget Bra Böcker
Genre: Geografi och lokalhistoria
Artikelnr: 48117224

Bindning & skick: Konstskinnband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i något sämre antikvariskt skick. Riss på skyddsomslag. 4:o (25 cm i höjd) . År: 1975. Omfång: 198 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

48117224
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad