.

Hamill, Pete | Varför Frank Sinatra?

Varför Frank Sinatra?

av Pete Hamill

205,66 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Varför skriva en bok om Frank Sinatra? 1a, det kan man kanske fråga sig.

Den här boken handler om det som Frank Sinatra uträttade och varför han angår oss, skriver författaren Pete Hamill och fortsätter: “En del av den är personlig, eftersom jag ett tag stod på vänskaplig fot med Sinatra, pratade med honom på barer, i Las Vegas... Ett slag ville han att jag skulle skriva hans självbiografi.” Men vi får också läsa om hur Sinatra utvecklade rollen som den Ömma Tuffa Killen till perfektion, en manstyp som inte funnits tidigare i USA, inte i Sverige heller. Och en av anledningarna till attSinatra fortfarande räknas är att han skapade en ny modell för manlighet. Därtill kommer givetvis musiken. Vid summeringen av en människas liv är det bara en sak som räknas: vad hon har uträttat. Sinatra gjorde musik. Och den musiken lever fortfarande kvar.

Frank Sinatra var son till en invandrare, så även Pete Hamill. Fonden till det ensamma barnet som blev den kände Sinatra, på ytan allas egendom, får stort djup i Pete Hamills bok. Vi får mättade bilder av den stora
immigrationsvågen, förbudstiden, depressionen, de två världskrigen. Mot denna bakgrund står Sinatra och hans musik fram i skarp relief.

Pete Hamill har skrivit ett litet mönster av biografi, en biografi ifrån insidan, med nerv, med närvaro och insikt - och kärlek.

Med förord av Expressens mångåriga medarbetare, musikjournalisten Hans Fridlund.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Musik (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Hamill, Pete
Förlag: Svenska förlaget, Stockholm.
Genre: Konst- & konstvetenskap
Artikelnr: 38110

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1999. Omfång: 192, [3] s. : ill. ; 20 cm. ISBN: 9177385187. Språk: Svenska

38110
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt