.

Bohman, Stefan (red.) | Musikinstrument berättar

Musikinstrument berättar

Instrumentforskning idag

av Bohman, Stefan (red.)

233,96 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Varför forska om musikinstrument? Finns det behov av andra kunskaper än de som musikerna behöver, är instrument något annat än redskap för spelsugna ägare? Ärligt talat tillför instrumentforskning något till musiklivet eller till kunskapen om samhället i övrigt?

Musikinstrument berättar visar att instrumentforskning kan vara oerhört spännande på många olika områden. Först naturligtvis den vetenskapliga användningen, som en gren av musikvetenskapen. Men liksom andra musikstudier har instrumentforskning en intressant ställning mellan teori och praktik. Instrumentforskares arbeten ligger till grund för instrumentmakares verksamhet och därmed även för musikers. Genom studier av musikinstrument får vi också kunskaper inom andra kulturvetenskapliga fält om människors liv såväl i vår närhet som i avlägsna kulturer.

I boken presenterar flera av av de främsta företrädarna för svensk och norsk instrumentforskning olika inriktningar inom ämnet. Genom dem berättar musikinstrumenten fantastiska historier om musiksamhälle, teknikutveckling, vardagsliv, estetik och mode.

Redaktörer och medförfattare till Musikinstrument berättar är Stefan Bohman, chef för Musikmuseet, Dan Lundberg, chef för Svenskt visarkiv och Gunnar Ternhag, professor vid Högskolan Dalarna.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Musik (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Bohman, Stefan (red.)
Undertitel: Instrumentforskning idag

Förlag: Gidlunds
Genre: Konst- & konstvetenskap
Ämnesord: Musikinstrument -- forskning (sao) Organologi
Artikelnr: 401761894

Bindning & skick: Pappband (förlagets). 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2007. Omfång: 217 s.. ISBN: 9789178447343. Språk: Svenska

Gidlunds
401761894
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt