.

Forssell, Lars | Säj vad ni vill

Säj vad ni vill

Visor : andra samlingen

av Lars Forssell

620,75 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Lars Forssell är naturligtvis känd som poet, dramatiker, journalist och essäist, men nämner man Snurra min jord, De fattigas piano, Jag står här på ett torg eller något annat välkänt örhänge så visar det sig att han kanske i alla fall är mest älskad för sina sånger och vistexter.
Sammanlagt har han genom åren skrivit över 350 vistexter till musik av närmare 100 olika kompositörer från hela världen. Att han skrivit egensinniga tolkningar av Brassens, Misrakis och Ferrés franska original vet många, att han skrivit schlager tillsammans med makarna Dominique som Sommar´n som aldrig säger nej och den poetiska Tillägnan eller texter till Lill-Babs vet kanske ännu fler, men att det finns Forsselltexter till melodier av Astor Piazolla, Ulrik Neuman, Lars Johan Werle, Gunnar Bucht, Torbjörn Iwan Lundquist och till och med Georg Riedel vet nog bara ett fåtal.
Den som tror att Forssells visor finns omsorgsfullt dokumenterade och utgivna tror fel ända tills nu. I dessa båda böcker presenteras ett urval på totalt 150 visor ur Forssells rika produktion. De återges här med både texter och noter.

Lars Hans Carl Abraham Forssell, född 14 januari 1928 i Stockholm, död 26 juli 2007 i Stockholm , var en svensk författare och ledamot av Svenska Akademien 1971-2007 (stol nummer 4). Han var en mångsidig författare som var verksam i många genrer, däribland poesi, dramatik, visor, barnböcker, översättningar. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Moderna klassiker (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Forssell, Lars
Undertitel: Visor : andra samlingen

Förlag: Atlantis
Genre: Musikalier
Ämnesord: Noter
Artikelnr: 600823

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). 4:o (upp till cirka 210x297 mm) . År: 2004. Omfång: 214 s.. ISBN: 9789174867589. Språk: Svenska

Atlantis
600823
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt