.

Heidenstam, Werner von | Dikter

Dikter

av Werner von Heidenstam

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

NOBELPRISET I LITTERATUR 1916: ”såsom ett erkännande av hans betydelse som målsmannen för ett nytt skede i vår vitterhet”. Verner von Heidenstam föddes 1859 och dog på sin gård Övralid i Motala 1940. Heidenstam är nog mest känd och uppskattad i våra dagar för sin diktning. Han debuterade med diktsamlingen Vallfart och Vandringsår 1888 och sedan kom Dikter, Ett folk och Nya dikter i följd. Han var ledamot i Svenska Akademien och mottog Nobelpriset 1916. Hans dikter har tonsatts av bland andra Stenhammar och Peterson-Berger. Här är samtliga av hans dikter samlade och de uppvisar en bredd från österländska anekdoter på vers, via nationalepos till genial enkelhet och naivitet.

Carl Gustaf Verner von Heidenstam, född 6 juli 1859, död 20 maj 1940, var en svensk adelsman, författare och poet. Han var ledamot av Svenska Akademien 1912-1940 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1916.

Verner von Heidenstam debuterade som författare år 1888 med en diktsamling som bröt med den då rådande svenska litterära traditionen med realism och naturalism, för att istället fokusera på romantik, individualism, sensualism och romantisering av den svenska stormaktshistorien, med särskilt fokus på de karolinska soldaternas öden. Färgglädjen och bejakandet av en munter sinnlighet gjorde starkt intryck och kom att bli stilbildande för flera andra svenska författare under 1890-talet och åren därefter. von Heidenstam kom därför att bli den främste företrädaren för dessa nittiotalister och hans böcker innehåller genomgående många nationella och historiska teman. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Klassiker (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Heidenstam, Werner von
Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Serie: Samlade skrifter
Genre: Musikalier
Ämnesord: Vokalmusik Röst och piano
Artikelnr: 12064192

Bindning & skick: Klotband. Grönt klotband med yttre denteller, och svastika-dekor på ryggen. Nött rygg, men annars i gott skick. 8:o . År: 1919. Omfång: 170 s.. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

12064192
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad