.

Reuterswärd, Carl Fredrik | Titta, jag är osynlig!

Titta, jag är osynlig!

av Carl Fredrik Reuterswärd

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Denna bok är en självbiografisk bekännelse om en fantasifull och känslig ung lymmels uppväxt i en högborgerlig miljö vid tiden kring andra världskriget.

Carl Fredrik Reuterswärd skriver om sina tidiga visioner och förvandlingsnummer, om pubetertetens kvalfulla “själsliv”, om kampen för frihet och självständighet under trotsets finniga banér.

Med ett klart och samtidigt poetiskt språk beskriver han barnets vanmakt och ångest i krigets skugga, men också kärleken och värmen och den tro han upplever hos sina farföräldrar.

En av vårt lands främsta bildkonstnärer gör härmed sin egentliga debut som prosaförfattare.

Carl Fredrik Reuterswärd, ibland kallad CFR, folkbokförd Carl-Fredrik Bengt Vilhelm Reuterswärd, född 4 juni 1934 i Oscars församling i Stockholm, död 3 maj 2016 i Landskrona, var en svensk målare, grafiker, skulptör och poet.

Mest känd är Carl Fredrik Reuterswärd för skulpturen Non-Violence, som föreställer en revolver med en knut på pipan. Den tillkom som en reaktion på mordet på John Lennon 1980 och har blivit en symbol för fredskamp över hela världen. En version av skulpturen finns utanför FN-huset i New York.

Reuterswärd, som länge bodde i Schweiz, var i slutet av sitt liv bosatt i Fortuna utanför Landskrona. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Konsthistoria (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Reuterswärd, Carl Fredrik
Förlag: Gedins, Stockholm.
Genre: Konst- & konstvetenskap
Ämnesord: Konst Konsthistoria Memoarer
Artikelnr: 8038205

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1988. Omfång: 244 s. (244, [1] s.) ; 22 cm. ISBN: 9179640338. Språk: Svenska

Gedins, Stockholm.
8038205
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad