.

Nordström, Sixten | Stora operetter & musikaler

Stora operetter & musikaler

av Sixten Nordström

218,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

I Stora operetter och musikaler får vi möta de viktigaste och bästa verken från denna del av musikdramatiken. Operettens födelse presenteras i Offenbachs Orfeus i underjorden, så följer operetternas operett Läderlappen och det verk som kan sägas räddade operetten kvar på scenen, Glada änkan. Lite senare är det dags att få uppleva hur den charmfulla, oförargligt glada operetten utvecklas till den socialt medvetna, mörkare musikalen i Teaterbåten, och i tur att presenteras står sedan de amerikanska operetter/musikaler som föddes under 1940-talet. Efter ytterligare ett dussin andra betydande verk, bland dem odödliga West Side Story, Cabaret, Spelman på taket och My Fair Lady, avlutas boken med de mest spektakulära av musikaler, Lloyd Webbers Fantomen på Stora Operan och Cats.

Sixten Nordström berättar medryckande om tonsättarna, om tillkomsten av verken och händelser kring dem, men framför allt skildrar han initierat och ingående handlingarna. De mest bekanta sångerna sätts in i rätt sammanhang och får genom den detaljrika berättelsen den rätta inramningen. I Stora operetter och musikaler får man verkligen uppleva vad operetterna och musikalerna har för budskap och vad varje scen handlar om.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Musik (inom Konst & konstvetenskap, Humaniora)


Författare: Nordström, Sixten
Förlag: Dialogos Förlag
Genre: Konst- & konstvetenskap
Ämnesord: Operetter Handlingar och intriger
Artikelnr: 16746215

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2003. Omfång: 419, [1] s.. ISBN: 9789175041551. Språk: Svenska

Dialogos Förlag
16746215
2 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt