.

Lundkvist, Artur | Artur Lundkvist skriver om surrealism och annan konst [sammanställd av Ulf Thomas Moberg]

Artur Lundkvist skriver om surrealism och annan konst [sammanställd av Ulf Thomas Moberg]

av Artur Lundkvist

224,53 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Nils Artur Lundkvist, född 3 mars 1906 i Hagstad, Oderljunga socken i dåvarande Kristianstads län, död 11 december 1991 i Råsunda församling, Solna i Stockholms län, var en svensk författare, översättare och litteraturkritiker. Han var ledamot av Svenska Akademien från 1968. År 1936 gifte Lundkvist sig med Maria Wine, som med tiden blev en betydande poet och hans följeslagare på många resor världen runt.

Lundkvist ville förnya språket och skapa en gränsöverskridande litteraturgenre. Hans författarskap präglades av att han anslöt sig till modernismen, främst surrealismen. Katarina Frostenson har kallat Lundkvist en upptäcktsresande i synliga och osynliga världar.

Artur Lundkvist var verksam inom de flesta litterära genrer. Utöver poesi och reseskildringar skrev han historiska romaner och noveller. Det blev sammanlagt över 80 böcker, samt essäer och artiklar i tidningar och tidskrifter. Han skrev snabbt och kallade sig själv en verbmänniska. Lundkvist var en ivrig introduktör av internationell litteratur. Hans verk finns översatta till ett trettiotal språk. (fr Wikipedia)


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Konst & konstvetenskap (inom Humaniora)


Författare: Lundkvist, Artur
Förlag: Cinclus, Bromma.
Genre: Konst- & konstvetenskap
Ämnesord: Konst Teori Estetik
Artikelnr: 5603

Bindning & skick: Häftad. 8:o (stor) . År: 1989. Omfång: 208 s. : ill. ; 24 cm . ISBN: 9187904004. Språk: Svenska

Cinclus, Bromma.
5603
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt