.

LUNDKVIST, ARTUR | Krigarens dikt

Krigarens dikt

En sannolik framstälning av Alexander den Stores handlingar och levnadsöden

av ARTUR LUNDKVIST

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Detta vill vara “en sannolik framställning” av Alexander den Stores handlingar och levnadsöden”. Den följer Alexander från uppväxtåren i det gröna Makedonien, under spänningen mellan fadern och modern, och fram genom det stora fälttåget mot Persien, med belägringen av Tyros, intagandet av Egypten, slagen vid Issos och Guagamela. Efter intåget i Babylon, den tidens storstad med alla dess märkvärdigheter, följer erövringen av Asien ända till Indien och marschen tillbaka genom den fruktade Makranöknen, Alexanders plötsliga insjuknande och död i Babylon och den döendes rannsakan av sitt korta men sällsynt händelseladdade liv.

Nils Artur Lundkvist, född 3 mars 1906 i Hagstad, Oderljunga socken i dåvarande Kristianstads län, död 11 december 1991 i Råsunda församling, Solna i Stockholms län, var en svensk författare, översättare och litteraturkritiker. Han var ledamot av Svenska Akademien från 1968. År 1936 gifte Lundkvist sig med Maria Wine, som med tiden blev en betydande poet och hans följeslagare på många resor världen runt.

Lundkvist ville förnya språket och skapa en gränsöverskridande litteraturgenre. Hans författarskap präglades av att han anslöt sig till modernismen, främst surrealismen. Katarina Frostenson har kallat Lundkvist en upptäcktsresande i synliga och osynliga världar.

Artur Lundkvist var verksam inom de flesta litterära genrer. Utöver poesi och reseskildringar skrev han historiska romaner och noveller. Det blev sammanlagt över 80 böcker, samt essäer och artiklar i tidningar och tidskrifter. Han skrev snabbt och kallade sig själv en verbmänniska. Lundkvist var en ivrig introduktör av internationell litteratur. Hans verk finns översatta till ett trettiotal språk. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Kulturvetenskap & -historia (inom Humaniora)


Författare: LUNDKVIST, ARTUR
Undertitel: En sannolik framstälning av Alexander den Stores handlingar och levnadsöden

Förlag: Stockholm : Bonniers
Genre: Historia
Artikelnr: 128120

Bindning & skick: Förlagsband. Gott skick. 8:o . År: 1976. Omfång: 229 s. Språk: Svenska

128120
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt