.

Alnaes, Karsten | Historien om Europa

Historien om Europa

1300-1600 : Uppvaknande

av Karsten Alnaes

545,28 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Det finns ett brinnande intresse för historia i Sverige. Nu kan du göra en riktig djupdykning i vår egen världsdels dramatiska historia. I det första bandet av fyra i verket “Historien om Europa” skildrar Karsten Alnaes åren 1300-1600. En tid av nya spännande tankar och idéer, av konst och vetenskap i utveckling. Men också av grymma krig, djupa orättvisor, återkommande svält och fasansfulla farsoter.

Att läsa Alnaes är som att göra en tids- och upptäcktsresa i Europa tillsammans med en alldeles egen privat guide. Med schvung och entusiasm beskriver han de stora dragen i historien men gör också täta inzoomningar, då läsaren kommer gångna tiders människor oerhört nära, fattiga såväl som rika.

Genom att bjuda på många autentiska ögonvittnesskildringar, liksom utdrag ur memoarer, krönikor, dagböcker och brev, skapar Alnaes en speciell närvarokänsla som ligger reportaget nära.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Kulturvetenskap & -historia (inom Humaniora)


Författare: Alnaes, Karsten
Undertitel: 1300-1600 : Uppvaknande

Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Genre: Historia
Ämnesord: Europa Historia
Artikelnr: 9245

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 2004. Omfång: 641, [1] s. : färgill. ; 22 cm . ISBN: 9100102776. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

9245
7 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt