.

Albons, Birgitta | Muren

Muren

av Birgitta Albons

583,02 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Muren

Israels regering bygger en mur som skiljer Israel från Palestina. Den skiljer israeler från palestinier, palestinier från palestinier, män från deras hustrur, grannar från grannar, barn från sina skolor, bönder från sin mark, arbetare från sina jobb.

Birgitta Albons och Donald Boström beskriver i text och mer än 100 enastående fotografier de förödande konsekvenser som Muren kommer att ha på båda nationernas befolkningar. Tawfiq har all sin jord i en liten skål sedan hans mark hamnade på fel sida om muren. Suha förlorade sina tvillingar för att hon inte kunde komma till sjukhuset i tid, Tharife anklagas för mordförsök för att hon försökte freda sig mot soldaterna vid en gränskontroll och Muhammed, 12 år gammal, dödades när han protesterade mot murbygget.

Vi får träffa bosättarna från Zufim som stjäl olivträd från de palestinska bönderna men också invånarna i den israeliska staden Nerit som vägrar att bli sammankopplade med en illegal bosättning och andra israeler som solidariserar sig med sina palestinska grannar.

Muren är ett gripande dokument om en politik som hotar att permanenta konflikten i Mellanöstern och omöjliggöra alla försök till en fredlig lösning.

Birgitta Albons var tidigare journalist på Dagens Nyheter och jobbar nu som frilans. Donald Boström är fotojournalist och har skildrat konflikten i Mellanöstern i ett flertal verk, bl.a. i boken Inshallah Konflikten mellan Israel och Palestina.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Asiens historia (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Albons, Birgitta
Förlag: Leopard
Genre: Historia
Ämnesord: Palestinafrågan (sao) Murar -- Västbanken (sao) Arab-Israeli conflict
Artikelnr: 423871823

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). 4:o (upp till cirka 210x297 mm) . År: 2005. Omfång: 266 s.. ISBN: 9789173430937. Språk: Svenska

Leopard
423871823
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt