.

Moore, Michael | Brev från en krigszon

Brev från en krigszon

av Michael Moore

450,94 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Efter sitt ställningstagande mot kriget i Irak i sina filmer, sina böcker och på Oscarsgalan har Michael Moore mottagit mängder av e-post från människor världen över.

I Brev från en krigszon tar Michael Moore själv ett steg tillbaka och låter de människor som skrivit till honom tala. Här återges några av de brev han fått från dem som berörs mer direkt av kriget - soldater som strider i Irak eller är på väg dit, deras familjer där hemma och veteraner som stridit i tidigare krig.

Fler och fler amerikaner ifrågasätter att trupperna överhuvudtaget har skickats till Irak och undrar om de kanske utnyttjas för andra syften. Många av soldaterna stödjer inte George W. Bush och de hatar inte irakierna. De vill bara åka hem.

Det är en stark upplevelse att höra soldaternas enskilda röster som tillsammans målar upp en bild av USA idag och av det moderna krigets vardag.

Men ännu mer skakande är breven från soldaternas familjemedlemmar och vänner, där vi inte bara möter oro och ilska utan också hjärtskärande sorg över en död bror, make eller vän.

Boken inleds med ett förord av Michael Moore.

Brev från soldater och anhöriga om deras inställning och medverkan i krigen i Afghanistan och Irak efter terroristattackerna mot USA 2001. Adressaten, den okonventionelle journalisten Michael Moore, blev mycket förvånad när han började få tackbrev från soldater efter att ha angripit president George Bushs krigsbeslut. Breven ger en intressant bild av kriget och dess återverkningar även om urvalet är ensidigt. Inläst ur Ordfront, 2005

Michael Moore är filmare och författare. Han har bland annat gjort den prisbelönade dokumentärfilmen “Roger och jag!” (1989), och de Emmyvinnande TV-serierna “TV Nation” (1994-95) och “The Awful Truth” (2000-01). Hans nya film “Bowling for Columbine” har svensk premiär i januari.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Kulturvetenskap & -historia (inom Humaniora)


Författare: Moore, Michael
Förlag: Ordfront, Stockholm.
Genre: Historia
Ämnesord: Utrikespolitik Brev
Artikelnr: 5051

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 2005. Omfång: 281 s.. ISBN: 9170371725. Språk: Svenska

5051
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt