.

Molander, Per | Shulamits väg

Shulamits väg

Om makt och frihet i judiskt perspektiv

av Per Molander

224,53 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Varför är alla samhällen ojämlika? Och vilka möjligheter har den svagare parten i en social relation att bevara sin integritet trots skillnader i makt?

Jämlikhetens problem är en av den politiska filosofins centrala stridsfrågor, men de flesta som behandlat den har försökt finna argument för eller emot jämlikheten snarare än att diskutera varför ojämlikheten uppkommer. Författaren söker svaret på en klassisk fråga med hjälp av modern samhällsvetenskaplig forskning baserad på förhandlings- och spelteori.

Denna bok presenterar inte något recept för ett jämlikt samhälle, utan diskuterar vilka möjligheter en människ har att med bibehållen integritet hantera sitt begränsade inflytande över den egna livssituationen. I fokus står det judiska folket, vars historia följs i en bred exposé från forntiden till den moderna staten Israels grundande 1948. Trots årtusenden av förtryck - med Förintelsen vid mitten av den tjugonde århundradet som en ohygglig kulmen - har den judiska nationen överlevt och därtill lämnat remarkabla bidrag till den mänskliga civilisationen. Från denna erfarenhet har alla något att lära.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Asiens historia (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Molander, Per
Undertitel: Om makt och frihet i judiskt perspektiv

Förlag: Atlantis
Genre: Historia
Ämnesord: Historia Judar Samhällsvetenskap Rättsvetenskap Filosofi
Artikelnr: 6308

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o . År: 1998. Omfång: 300 s. (351, [1] s.) ; 22 cm . ISBN: 9174866737. Språk: Svenska

Atlantis
6308
9 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt