.

Höjer, Henrik | En engelsk korsfarare hos Djingis khan

En engelsk korsfarare hos Djingis khan

Historiska essäer

av Henrik Höjer

138,00 kr
110,00 kr Spara 28,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Historien handlar alltid ytterst om enskilda människor och deras val. Om de människor som gjort som alla andra, och de som inte gjort det. Och mitt i alla stora historiska omvälvningar står också individer - som försöker förstå sig själva och sin egen tid.
En engelsk korsfarare hos Djingis khan handlar om människor som av eget val eller på grund av andra omständigheter brutit mönster. Det handlar om en engelsman som hamnade i Djingis khans tjänst på 1200-talet. Om en conquistador som slog larm om folkmordet i Den nya världen och blev indianernas beskyddare på 1500-talet. Men också om en svensk radikal publicist som ville starta en egen teater i Stockholm på 1800-talet - ett val som ledde till hans egen dödsdom. Om en serbisk officer som valde att försvara Sarajevo när staden belägrades av serbiska styrkor på 1990-talet. Om de kvinnor som klädde sig som män och uppträdde som sjörövare i början av 1700-talet. Om den amerikanska läkare som i slutet av 1800-talet såg mannens förhud som en källa till moraliskt fördärv, varför han introducerade den sekulära omskärelsen i den anglosaxiska världen.

I boken möter vi historiens doldisar, både hjältar och skurkar - indragna i världshistoriska omvälvningar, eller i färd med att omförhandla sin identitet. Det är både roande och tankeväckande berättelser, där individen alltid står i centrum.

Denna samling små biografier är helt enkelt mina försök att skildra människoöden som länge fascinerat mig. Mina essäer är just försök att komma dem inpå livet - att försöka förstå historien sett ur enskilda människors perspektiv.Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Kulturvetenskap & -historia (inom Humaniora)


Författare: Höjer, Henrik
Undertitel: Historiska essäer

Förlag: Bonnier
Genre: Historia
Ämnesord: Historia Essäer
Artikelnr: 499677

Bindning & skick: Pappband med skyddsomslag (förlagets). Bra antikvariskt skick. Recensionsstämpel. Recensionsstämpel. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2014. Omfång: 281 s.. ISBN: 9789100140922. Språk: Svenska

499677

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt