.

Jakubowski, Jackie | Spår av lamed

Spår av lamed

Berättelser om några judiska livsöden

av Jackie Jakubowski

432,08 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Jackie Jakubowski skriver om judiska livsöden. Några av berättelserna berör vår tids mest omvälvande erfarenhet, Förintelsen. Andra handlar om människor som ifrågasatt gamla idéer och givit upphov till nya ideologier och teologiska tolkningar. Vi möter också gränsöverskridare som gått i bräschen för revolutionära omdaningar, men också dem som av ödet tvingats till ställningstaganden som påverkat inte bara deras eget liv.
Den hebreiska bokstaven lamed är en sammanfattande symbol för dessa berättelser. Lamed kommer från samma rot som ordet lamad att lära och att lära ut. Ur denna rot bildas ord som kunskap, förståelse och lärdom.
Jackie Jakubowski har i sina två föregående böcker behandlat ämnen som hemmahörande, minne och identitet, öde, tid och oändlighet utifrån den symbolik som i den judiska traditionen tillskrivs de hebreiska bokstäverna alef ifrågasättande och nonkonformism och beit livets mångfald, den fria viljan och ansvar.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Asiens historia (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Jakubowski, Jackie
Undertitel: Berättelser om några judiska livsöden

Förlag: Atlantis
Genre: Historia
Ämnesord: Judar -- historia (sao) -- Judar -- historia (sao) -- Jews -- History Biografi
Artikelnr: 631720

Bindning & skick: Flexband. 8:o (upp till cirka 148x210 mm) . År: 2009. Omfång: 159 s.. ISBN: 9789173533034. Språk: Svenska

Atlantis
631720
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt