.

Bjöl, Erling | De onda åren [Vår tids kulturhistoria

De onda åren [Vår tids kulturhistoria

Del 2: 1914-1945]

av Erling Bjöl

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Kulturhistoria handlar om både tankar och ting, om allting som har skapats av oss och av generationerna före oss. Det handlar om ekonomi, miljö, teknik och uppfinningar, litteratur, musik, konst, kläder, nöjen. Om människorna själva, deras sätt att leva och uttrycka sig.

Kulturen står aldrig stilla, vi påverkas och förändras hela tiden. Även om vår egen tid närmast uppfattas som tiden efter 1945, är det många aktuella företeelser som har sina rötter i en tidigare period. Vår tids kulturhistoria kan därför sägas börja redan under 1800-talet.

“Vår tids kulturhistoria” av professor Erling Bjöl är en spännande och charmfull skildring i ord och bild som ger liv och verklighet åt Västerlandets utveckling de senaste händelserika hundra åren. Det är ett verk i tre delar.

Denna del, “De onda åren” är berättelsen om första världskrigets blodbad och skyttegravstillvaro, om tsarväldets fall i ryska revolutionen och dödens triumf i andra världskriget. Depression, svält och arbetslöshet, SS och Gulag. Men det är också filmens födelse, Bloomsbury och Montparnasse och “svart är vackert”. Teknisk standardhöjning, sommarferie och vetenskapliga landvinningar. I Amerika är det gangstervälde och i Indien inför Gandhi det passiva motståndets taktik.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Allmän kulturhistoria (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Bjöl, Erling
Undertitel: Del 2: 1914-1945]

Förlag: Albert Bonniers, Stockholm.
Serie: Vår tids kulturhistoria
Genre: Historia
Artikelnr: 57642219

Bindning & skick: Klotband i normalt antikvariskt skick. 8:o (stor) . År: 1979. Omfång: 366, [2] s., [8] pl.-bl.. ISBN: 9100429570. Språk: Svenska

57642219
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad