.

Lindqvist, Herman | Historien om Sverige. Band 6

Historien om Sverige. Band 6

Gustavs dagar

av Herman Lindqvist

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Den 1 mars 1771 om kvällen satt den 25-årige svenske tronföljaren Gustav i grevinnan d'Egmonts loge på Operan i Paris då den svenske ambassadören Creutz kom med meddelandet från Stockholm att Adolf Fredrik dött och att tronföljaren utropats till kung Gustav III.

Så börjar den sjätte delen av Historien om Sverige, som handlar om tjusarkungen och hans tid - en tid full av inre och yttre dramatik, politiska intriger, kupper och krig såväl som konst och kultur, litteratur, teater och musik. Symptomatiskt är det också på operan, fast nu i Stockholm, som Gustav III:s regeringstid slutar under den beryktade maskeradbalen 1792. (fr bokus.com)

Bror Herman Lindqvist, född 1 april 1943 i Bromma församling i Stockholm, är en svensk journalist, författare och populärhistoriker. (Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Sveriges historia (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Lindqvist, Herman
Undertitel: Gustavs dagar

Förlag: Norstedts
Serie: Historien om Sverige
Genre: Historia
Artikelnr: 12497223

Bindning & skick: Illustrerat pappband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Mindre riss på omslag/pärm. Äldre prislapp. Något lagernött. Guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1997. Omfång: 575 s.. ISBN: 911971372X. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Norstedts
12497223
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad