.

Adonis | Bönen och svärdet

Bönen och svärdet

Essäer om arabisk kultur

av Adonis

356,60 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Adonis poetiska verk har fått erkännande som ett av vår tids mest uppseendeväckande. Det har också under mer än tre decennier följts av en reflexion över skrivandets villkor och betydelse i arabvärlden.

De essäer som presenteras i denna samling erbjuder läsaren kvintessensen av ett tänkande som är noga med att påminna om att den mänskliga självaktningens och demokratins försvar börjar med den totala respekten för människans skaparförmåga.

Denna bok skiljer sig avsevärt ifrån de historiska, sociologiska eller politiska studier som hittills försökt kartlägga skeendena i arabvärlden utifrån. Här finns en originell och klar introduktion till de stora linjerna i ett ofta misskänt poetiskt och kulturellt arv, och en analys av det inflytande som religionen och makten i sin beständiga allians utöver på det islamska samhället - bönen och svärdet.

Adonis avslöjar lika mycket de förbud som tynger den arabiska kulturen som det västerländska hyckleriet. Alltid angelägen om att välkomna stödet från en förnyande tankeströmning (t ex den arabiska mystiken), ger han oss här ett grundläggande verk för förståelsen av vår egen kultur och för att vi till slut skall förstå vad Medelhavets båda stränder har att lära av varandra.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Allmän kulturhistoria (inom Kulturvetenskap & -historia, Humaniora)


Författare: Adonis
Undertitel: Essäer om arabisk kultur

Förlag: Alhambra, Furulund.
Genre: Historia
Ämnesord: Kulturhistoria Främre Asien Litteraturhistoria Arabisk
Artikelnr: 8820

Bindning & skick: Förlagsband, skyddsomslag. 8:o (stor) . År: 1994. Omfång: 289 s. . ISBN: 9187680807. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Alhambra, Furulund.
8820
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt