.

Anhava, Tuomas | Keväään kukat, syksyn kuu

Keväään kukat, syksyn kuu

Kootut tanka-runot

av Tuomas Anhava

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Den japanska poesins historia är imponerande lång. De äldsta bevarade samlingarna är från 700-talet och än i dag är de skrivna enligt samma regler som för mer än tusen år sedan. Som en del av traditionen är estetiken bunden till formen: dikternas stavelse och versordning är exakt bestämd. I femsträngade 31-byte stavar är uttrycket inte lika förenklat som i de kortare dofterna som senare kom på modet.

I dikterna översatta av poetlegenden Tuomas Anhava är naturen och människan oupplösligt sammanlänkade; den ena reflekteras från den andra som månskensdammmembranet. De fem linjerna rymmer hela landskapet: höstens stinkande månbelysta natt eller den ljusa vårkvällen. Lika skarpt är människolivet; kärlek, glädje, längtan och sorg, smärtan av övergivenhet och trösten i att vänta på den nya våren.
(fr taranautical.blogspot.com )

Tuomas Anhava, född 5 juni 1927 i Helsingfors, död där 22 januari 2001, var en finländsk poet och översättare, redaktör och litteraturkritiker, gift 1953 med Helena Anhava.

Anhava kom att bli den som introducerade New Criticism i Finland. Han översatte från engelska, svenska, polska, ryska och japanska. I sina dikter tog han intryck av japansk och kinesisk poesi. Han tilldelades Pro Finlandia-medaljen 1968. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Historisk roman (inom Lyrik, Skönlitteratur)


Författare: Anhava, Tuomas
Undertitel: Kootut tanka-runot

Förlag: Suuri Suomalainen Kirjakerho
Genre: Skönlitteratur : Poesi
Artikelnr: 19057224

Bindning & skick: Illustrerat klotband i normalt antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1990. Omfång: 297 s.. ISBN: 9516436749. Språk: Finska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

19057224
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad