.

Sjöberg, Birger | Fridas Bok

Fridas Bok

Om Frida och naturen. Om döden och universum. Ord och toner

av Birger Sjöberg

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Fridas bok (inte sällan felaktigt omnämnd som Fridas visor, vilket också använts som titel på samlingsvolymer) är en vissamling av Birger Sjöberg, som utkom för första gången 1922 på Albert Bonniers förlag. Omslaget till förstautgåvan tecknades av Robert Högfeldt.

I samlingen ingår flera kända visor, såsom Den första gång jag såg dig, Lilla Paris, Frida i vårstädningen och Släpp fångarne loss, det är vår!. Den sistnämnda har inspirerat till Tage Danielssons film med samma namn från 1975. Även TV-serien Frida och hennes vän från 1970 är baserad på vissamlingen.

Visorna är i regel stilla drifter med livet i småstaden, ibland med lätta drag av pekoral. Humorn är dock mycket mild. (fr Wikipedia)

Birger Sjöberg, född 6 december 1885 i Vänersborg, Västergötland, död 30 april 1929 i Växjö, Småland, var en svensk skald, kompositör, vissångare, författare och journalist. Han är känd för vissamlingen Fridas bok (ibland felaktigt kallad Fridas visor), romanen Kvartetten som sprängdes och det modernistiska diktverket Kriser och kransar. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Lyrik (inom Skönlitteratur)


Författare: Sjöberg, Birger
Undertitel: Om Frida och naturen. Om döden och universum. Ord och toner

Förlag: Vårt hems Förlag
Serie: Vårt hems gyllene bibliotek
Genre: Skönlitteratur : Poesi
Artikelnr: 22302224

Bindning & skick: Dekorerat klotband i normalt antikvariskt skick. Guldsnitt. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 1931. Omfång: 175 s.. Språk: Svenska

Vårt hems förlag
22302224
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad