.

Gyatso, Tsamyang | Snölejoninnans mjölk

Snölejoninnans mjölk

av Tsamyang Gyatso

113,21 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Den sjätte Dalai Lama, Tsanmyang Gyatso (1683-1706) är en undflyende gestalt. Uppgifterna om honom går isär i den mest motsägelsefulla mytflora. Var han en hemlig tantrisk mästare, en sällsynt modig ledare - eller mest en suput och ansvarslös libertin?

I Snölejoninnans mjölk får vi ta del av 64 sånger ur det odaterade manuskriptet Visdomsbäraren Tsanmyang Gyatsos sånger, som brukar tillskrivas den sjätte Dalai Lama. Sångerna infogar sig i den tibetanska folkpoesitraditionen och rör sig obekymrat mellan högt och lågt, det världsliga och det andliga - buddhistiska tänkesätt, naturbeskrivningar, kärlekens uppblossande och avsvalnande.

Språkvetaren och indologen Rolf Jonsson har gjort urvalet och översättningen från tibetanska, samt försett sångerna med belysande kommentarer. I en initierad inledning får vi också en historisk bakgrund till den sjätte Dalai Lamas liv och sångernas tillkomst.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Lyrik (inom Skönlitteratur)


Författare: Gyatso, Tsamyang
Förlag: h:ström - Text & Kultur
Genre: Skönlitteratur : Poesi
Artikelnr: 31592224

Bindning & skick: Limhäftad. . År: Utg.2009. Omfång: 1 CD-R (1 tim., 9 min.) ; mono. ISBN: 9789185503100. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

31592224
27 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt