.

Williams, William Carlos | Den röda skottkärran

Den röda skottkärran

och andra dikter

av William Carlos Williams

169,81 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

William Carlos Williams är en av USA:s mest välkända och lästa poeter. Med sin tillgängliga ton och sitt minimalistiskt enkla formspråk, men kanske framförallt med sin lokalt förankrade och typiskt amerikanska tematik, har Williams befäst en central position inom den amerikanska poesin. Williams kombination av radikal enkelhet och intrikat komplexitet har också kommit att influera generationer av efterföljande poeter och författare.

För 1950-talsgenerationen blev Williams något av en fadersfigur. Den spirande Beatrörelsen tog starkt intryck av hans okonventionella förhållningssätt och betoning på det personliga och djupt genomkända som stoff för poesin. Också för senare amerikanska postmodernistiska författare som Gilbert Sorrentino, för vilken Williams var både nära vän och mentor, har Williams varit en viktig föregångare.

Detta urval spänner i tid över hela Williams produktion och är gjort med avsikten att presentera Williams som den utsökta minimalist han är. I översättning av Eva Ribich och Charlotte Jung, vilka också försett boken med ett inledande förord.

I den här samlingsvolymen blir det tydligt vilken varierad diktare Williams är ... [Man får] i Williams bästa dikter helt oförställt ta del av diktens unika beståndsdelar. De fint subtila och taktilt precisa och därför högst akuta förskjutningarna - på ett såväl språkligt som existentiellt och till och med epistemologiskt plan. Dikten som en omstörtande verksamhet att räkna med. - Christer Boberg, Populär Poesi.


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Lyrik (inom Skönlitteratur)


Författare: Williams, William Carlos
Undertitel: och andra dikter

Förlag: h:ström - Text & Kultur
Genre: Skönlitteratur : Poesi
Ämnesord: Poesi
Artikelnr: 31676221

Bindning & skick: Danskt band (limhäftad med flikar). . År: Utg. 2020. Omfång: 100 sidor ; 21 cm. ISBN: 9789173272711. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

31676221
5 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt