.

Hafez | Dikter

Dikter

av Hafez

183,96 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Hafez är en monumentalfigur i persiskt kulturliv. Hans verk är levande klassiker, ständigt värda att läsas om och om igen. Ingen mindre än Goethe värderade hans dikter som lyriska mästerverk, verkliga pärlor i världslitteraturen.

Hafez estetiska och filosofiska åskådning kännetecknas av en skeptisk rörlighet och rymmer både världslig liberti­nism och religiöst färgad mystik. Föga överraskande visar han släktskap med både Bellmans sinnliga dryckessånger och Atterboms förandligade stämningslyrik. I sitt hemland betraktas han som ett orakel och är sedan länge omtalad som »det fördoldas tunga«.

För översättningen står Ashk Dahlén, docent i iranska språk vid Uppsala universitet och en av vårt lands främsta kännare av Irans historia och litteratur. Han har också försett denna reviderade utgåva med en initierad inledning om Hafez och hans liv, språk och inflytande.

I Dikter ges fina prov på hans flytande vers och suveräna balans mellan kärlek och sorg, innerlighet och ironi och enkel naturlighet. Irankännaren Ashk Dahlén har nytolkat Hafez dikter och svarar även för initierade kommentarer, ordlista och en lång, pedagogisk inledning som ökar förståelsen för persisk diktning. - Tryggve Lundh, BTJ


Denna bok är förlagsny.

Denna bok finns i kategorierna:

Lyrik (inom Skönlitteratur)


Författare: Hafez
Förlag: h:ström - Text & Kultur
Genre: Skönlitteratur : Poesi
Ämnesord: Poesi
Artikelnr: 31718229

Bindning & skick: Danskt band (limhäftad med flikar). . År: Utg. 2021. Omfång: 144 sidor ; 20 cm. ISBN: 9789173272858. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

31718229
57 objekt

Uppgifter

Typ av bok
Ny

Specifika detaljer

Ny produkt