.

Agrell, Wilhelm | Vem kan man lita på?

Vem kan man lita på?

Den globala övervakningens framväxt

av Wilhelm Agrell

248,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Högaktuellt om övervakning av en av Sveriges främsta experter.

I juni 2013 fylldes världens media av avslöjanden från den avhoppade IT-teknikern Edward Snowden. Rapporteringen visade ett omfattande övervakningsnät, och att de som låg bakom var underrättelsetjänster i samarbete med telekomföretag och IT-jättar.

Hur har detta globala övervakningssystem kommit till? Och hur har det nått en så svindlande omfattning?
I Vem kan man lita på? redogör Wilhelm Agrell, historiker och professor i underättelseanalys, för denna högaktuella utveckling.

Om författaren:
Wilhelm Agrell är historiker med inriktning på freds- och konfliktsvetenskap samt professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet.

Författaren vill här förklara hur de omfattande övervakningssystem som avslöjades av Edward Snowden 2013 har tillkommit. Han menar att den aktuella diskussionen kring övervakning och integritet inte är någon nyhet. Boken inleds med en lång lista förkortningar som förekommer i texten. W.A. Är historiker och professor i underrättelseanalys vis Lunds universitet. Han har tidigare skrivit en rad böcker om krig och försvar

Hans Wilhelm Kristofer Agrell, född 13 oktober 1950 i Uppsala, är en svensk författare och historiker med inriktning på freds- och konfliktforskning samt sedan 2006 professor i underrättelseanalys. Hans författarskap har till stor del behandlat svensk försvars- och säkerhetspolitik under kalla kriget. Han har också ägnat mycket tid åt att studera och beskriva underrättelseanalysens metoder och problem, och har fått internationellt erkännande för sitt arbete inom detta fält. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Total krigföring (inom Militaria, Humaniora)


Författare: Agrell, Wilhelm
Undertitel: Den globala övervakningens framväxt

Förlag: Historiska Media
Genre: Militärväsen
Ämnesord: Övervakning
Artikelnr: 233944200

Bindning & skick: Häftad med flikar (danskt band). Läsveck å rygg. Fint antikvariskt skick. Illustrerad. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2015. Omfång: 304 s.. ISBN: 9789175452395. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Historiska media
233944200
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad