.

Beevor, Antony | Cooper, Artemis | Paris efter befrielsen 1944-1949

Paris efter befrielsen 1944-1949

av Beevor, Antony ; Cooper, Artemis

198,00 kr
Inkl. moms Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

»En underhållande bok om ett spännande skede i fransk historia.« Svenska Dagbladet

»En ytterst levande skildring av Paris, både socialt, politiskt och kulturellt, under denna spännande epok ... en färgstark och reportageartad beskrivning av ett stycke modern europeisk historia.« Bibliotekstjänst

Paris, augusti 1944. När general Leclercs trupper når fram till Paris möts de av jublande folkmassor. Frihetskänslan vibrerar över staden, men firandet kantas av hämndlystnad och politisk osäkerhet.

Kritikerrosade och storsäljande militärhistorikern Antony Beevor är tillbaka. Denna gång skriver han tillsammans med sin fru, den framgångsrika författaren Artemis Cooper. De ger oss en lysande mix av social, politisk och kulturell historia då de presenterar ett levande och övertygande porträtt av Paris efter befrielsen.

De skildrar varje aspekt av livet i Paris från svartabörshandeln som blomstrade på det fattiga folkets bekostnad till den växande grupp intellektuella som berikade kulturlivet och skänkte staden en förnyad energi.

Antony Beevor och Artemis Cooper har skrivit en enastående bok om det kaos, den osäkerhet och den kreativitet som följde befrielsen av Paris.

»Spännande och intressant kort sagt en mycket trevlig läsupplevelse.« BBC Historia

»En underhållande och spännande bok om ett viktigt skede inte bara i Frankrike utan i hela Europa.« Hemmets Vän

»Beevor och Cooper dyker djupt ner i det franska föraktet för amerikaner och förklarar dess rötter och bit för bit får de historien att kännas nära, angelägen och aktuell. Kan du inte vad som hände 1944-49 i Paris förstår du inget av vad som händer i Frankrike - och världen - idag. Vad som i början ser ut som ett myller av fakta utkristalliseras efter hand till ett snyggt mönster.« Tidningen Kulturen

»Enastående, enormt underhållande, spännande.« Daily Telegraph

»En riktig sidvändare som jag otåligt sträckläste. Trollbindande, ofta skrämmande och ibland rolig.« Daily MailDenna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Militaria (inom Humaniora)


Författare: Beevor, Antony ; Cooper, Artemis
Förlag: Historiska Media
Genre: Militärväsen
Ämnesord: Paris
Artikelnr: 17824217

Bindning & skick: Pappband. Med skyddsomslag i fint skick. Fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2013. Omfång: 479, [1] s.. ISBN: 9789175450339. Språk: Svenska

17824217

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Ny produkt