.

Whiting, Charles | Hitlers fallskärmsjägare

Hitlers fallskärmsjägare

Elitförband i strid 1940-45

av Charles Whiting

148,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Rättvis, nyanserad och spännande.
Så beskriver general Kurt Student, befälhavare över de tyska fallskärmsjägarna under andra världskriget, denna bok om hans egna förband.
Hitlers fallskärmsjägare är ingen glorifiering av nazisternas luftburna trupper, men inte heller en svartmålande skräckskildring. Charles Whiting tecknar här en omfattande och detaljrik bild av de tyska fallskärmsjägarnas historia, från det första framgångsrika anfallet 1940 till det slutgiltiga nederlaget 1945. Det är en berättelse om en ny typ av soldater som också kom att bli en mycket viktig del av den tidens nya krigsföring: blitzkrieg.
Vi får i boken följa soldaternas färd, genom luften, rakt ner i stridszoner på främmande mark. Erövringarna var stora men så även förlusterna. Och trots att blodspillan till sist ledde mot undergång, skulle de tyska fallskärmsjägarnas rykte bestå. Som den amerikanska marinkårsbefälhavaren Troy Middleton uttryckte saken:
Under hela min tjänstgöring, under två krig, har jag aldrig sett bättre trupper än de tyskarna hade vid Brest, och då särskilt soldaterna i den luftburna divisionen.

CHARLES WHITING (19262007) var en av Storbritanniens mest framträdande militärhistoriska experter och hann under sin levnadstid med att skriva cirka 350 böcker. Bland Whitings verk utmärker sig hans faktatitlar om andra världskriget, men han författade även många spänningsromaner under pseudonym. Förutom att tjänstgöra som militärhistoriskt sakkunnig, arbetade Whiting också som journalist och universitetslärare i historia. Dock är det kanske främst hans egna erfarenheter som sergeant under andra världskriget som på ett mycket speciellt sätt levandegör hans texter för läsaren.


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Militaria (inom Humaniora)


Författare: Whiting, Charles
Undertitel: Elitförband i strid 1940-45

Förlag: Fischer & Co
Genre: Militärväsen
Ämnesord: Andra världskriget : Tyskland
Artikelnr: 17827215

Bindning & skick: Pappband. Fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2008. Omfång: 249, [11] s.. ISBN: 9789185183524. Språk: Svenska

Fischer & co
17827215
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad