.

Agrell, Wilhelm | Maskerad front

Maskerad front

Kalla krigets underättelsehistoria

av Wilhelm Agrell

178,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Wilhelm Agrell är en av landets främsta experter på underrättelseverksamhet. Nu skriver han om ett tidigare okänt ämne i svensk litteratur: det kalla krigets underrättelsehistoria.USA:s och Sovjetunionens ömsesidiga önskan att efter krigsslutet 1945 kontrollera Östeuropa involverade till en början inga militära planer. Men efter hand ökade risken för en väpnad konfrontation. Världen fasade för ett atomkrig. Men i det krig som kom att utkämpas, var det inte arméer och massförstörelsevapen som sattes in. Den verkliga kampen fördes i underrättelsetjänsterna, som med övervakningssystem och agentnät försökte infiltrera och kontrollera varandra.

Stora mängder nytt material finns bland källorna när Agrell i Maskerad front skildrar det spionage som pågick i nära ett halvt sekel. Boken, som sträcker sig från 1945 fram till 1989, rör sig på två plan. Dels på ett översiktligt som beskriver förhållandet mellan de två supermakterna, dels skildras enskilda händelser och människoöden.Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys och docent i historia, har under många år varit knuten till Forskningspolitiska institutet vid Lunds universitet. Han är författare till såväl facklitteratur som romaner och ungdomsböcker.

Hans Wilhelm Kristofer Agrell, född 13 oktober 1950 i Uppsala, är en svensk författare och historiker med inriktning på freds- och konfliktforskning samt sedan 2006 professor i underrättelseanalys. Hans författarskap har till stor del behandlat svensk försvars- och säkerhetspolitik under kalla kriget. Han har också ägnat mycket tid åt att studera och beskriva underrättelseanalysens metoder och problem, och har fått internationellt erkännande för sitt arbete inom detta fält. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Total krigföring (inom Militaria, Humaniora)


Författare: Agrell, Wilhelm
Undertitel: Kalla krigets underättelsehistoria

Förlag: Historiska Media
Genre: Militärväsen
Ämnesord: Underrättelseverksamhet Kalla kriget
Artikelnr: 22251224

Bindning & skick: Klotband i fint antikvariskt skick. Med skyddsomslag i fint antikvariskt skick. 8:o (15-25 cm i höjd) . År: 2008. Omfång: 333 s.. ISBN: 9789185507979. Språk: Svenska

Läst denna bok och vill hjälpa oss att förstå..? Delta i vår enkät om denna bok, klicka...

Historiska media
22251224
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad