.

Lundkvist, Artur | Kan du läsa en bok?

Kan du läsa en bok?

av Artur Lundkvist

60,00 kr
Levereras inom 1-3 vardagar
Quantity:

Detta är en faksimilutgåva av Artur Lundkvists skrift från år 1945, försedd med ett nyskrivet förord.

Nils Artur Lundkvist, född 3 mars 1906 i Hagstad, Oderljunga socken i dåvarande Kristianstads län, död 11 december 1991 i Råsunda församling, Solna i Stockholms län, var en svensk författare, översättare och litteraturkritiker. Han var ledamot av Svenska Akademien från 1968. År 1936 gifte Lundkvist sig med Maria Wine, som med tiden blev en betydande poet och hans följeslagare på många resor världen runt.

Lundkvist ville förnya språket och skapa en gränsöverskridande litteraturgenre. Hans författarskap präglades av att han anslöt sig till modernismen, främst surrealismen. Katarina Frostenson har kallat Lundkvist en upptäcktsresande i synliga och osynliga världar.

Artur Lundkvist var verksam inom de flesta litterära genrer. Utöver poesi och reseskildringar skrev han historiska romaner och noveller. Det blev sammanlagt över 80 böcker, samt essäer och artiklar i tidningar och tidskrifter. Han skrev snabbt och kallade sig själv en verbmänniska. Lundkvist var en ivrig introduktör av internationell litteratur. Hans verk finns översatta till ett trettiotal språk. (fr Wikipedia)


Denna bok är antikvarisk.

Denna bok finns i kategorierna:

Folkbildning (inom Pedagogik, uppfostran & undervisning, Humaniora)


Författare: Lundkvist, Artur
Förlag: Trevi, Stockholm.
Genre: Pedagogik, uppfostran & undervisning
Artikelnr: 13855197

Bindning & skick: Klammerhäftad. Klammerhäftad. 8:o (liten) . År: 1987. Omfång: 15 s.. ISBN: 9171607757. Språk: Svenska

Trevi, Stockholm.
13855197
1 Produkt

Uppgifter

Typ av bok
Antikvarisk

Specifika detaljer

Begagnad